• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Cum sa alegi Scoala Primara Privata ideala pentru Copilul Tau?

  cum aleg scoala privata primara pentru copil
  cum aleg scoala privata primara pentru copil

  Alegerea școlii primare pentru copilul tău e una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua vreodată ca părinte. Această alegere va avea un impact semnificativ asupra educației și dezvoltării copilului tău, așa că e important să te informezi și să faci o alegere în cunoștință de cauză.

  Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi școala primară privată ideală pt copilul tău:

  1. Gândește-te la nevoile și interesele copilului tău.

  Înainte de a începe să cauți școli, ia în considerare ce e important pt copilul tău. E interesat de un anumit program academic? Vrea să aibă oportunități de a-și dezvolta interesele extracurriculare? Preferă un mediu școlar mai mic sau mai mare?

  2. Incearca sa te informezi cat mai mult, cerceteaza.

  Odată ce ai o idee despre ce îți dorești, începe să faci cercetări si sa te informezi din surse cat mai de incredere. Citește recenzii online, vizitează școlile și vorbește cu părinți care au copii în școli private.

  3. Ia în considerare următorii factori:

  • Oportunități academice si de dezvoltare: Ce programe academice oferă școala? Cum se compară rezultatele academice ale elevilor cu cele ale altor școli din regiune? ex. care sunt avantajele si teatru pentru copiiDe ce sa invete franceza sau germana , de ce sa-i inscriem la cursuri de karate , cursurile de inot pentru copii si beneficiile lor, ?
  • Dimensiune claselor: Clasele mai mici pot oferi mai multă atenție individuală elevilor.
  • Implicarea părinților: Cât de mult sunt implicați părinții în viața școlii?
  • Profesori dedicați: Ce calificări și experiență au profesorii?
  • Mediu sigur și disciplinat: Cum asigură școala siguranța elevilor și menține standardele de disciplină in institutiile de invatamant?
  • Mediu comunitar motivant: Cum promovează școala un mediu pozitiv și suport in dezvoltare?
  • Resurse și activități extracurriculare: Ce resurse sunt disponibile elevilor? Ce activități extracurriculare oferă școala?
  • Filozofie educațională: Care e abordarea școlii în ceea ce privește educația?

  4. Vizitează școala.

  E important să vizitezi școala în persoană pentru a te face o idee cât mai bună despre cum e viața acolo. Observa cum se comportă elevii și profesorii, și discută cu personalul școlii despre programele și facilitățile disponibile.

  5. Fa o listă cu școlile care te interesează.

  Odata ce ai vizitat câteva școli și ai făcut cercetări, fă o listă cu cele care te interesează cel mai mult. Apoi, contactează școlile pentru a afla mai multe despre procesul de admitere și pentru a programa o discutie.

  6. Programeaza un interviu-discutie la școala.

  Interviul e o oportunitate excelentă pentru a afla mai multe despre școală și pentru a-ți prezenta copilul. Asigură-te că vii pregătit cu întrebări.

  7. Ia o decizie.

  Odată ce ai intervievat școlile și ai analizat cu atenție toate informațiile, ia o decizie în cunoștință de cauză. Alege școala care crezi că e cea mai potrivită pt copilul tău.

  Iată câteva întrebări suplimentare pe care le poți pune școlii în timpul interviului:

  Alegerea școlii primare potrivite e o decizie importantă, dar poate fi și o experiență plăcută. Prin cercetări atente și o vizită la școală, poți găsi școala care va oferi copilului tău educația și sprijinul de care are nevoie pentru a avea succes.

  Daca ai nevoie de o scoala privata primara nu uita ca Iepurasul Bocanila iti sta la dispozitie, te asteptam sa discutam 0722.239.508 si office@iepurasulbocanila.ro

  sau completant formularul de contact 

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta