• 0722.239.508
  • office@iepurasulbocanila.ro
  • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
  • Blog

    Trucuri interesante – Cum il ajuti pe copil sa depaseasca dependenta de tehnologie?

    Copilul tau este dependent de tableta sau telefon? Pierde ore intregi in fata ecranelor? In acest articol vei invata cum sa gestionezi relatia cu tehnologia, astfel incat gadget-urile sa reprezinte o oportunitate in viata lor si nu un motiv de ingrijorare.

    Cum ajung copiii sa fie dependent de tehnologie?

    Dependenta poate fi explicata rapid: Cand ceva ne placa, o sa continuam sa facem acel ceva in mod repetat, pana cand se transforma in dependenta. Cu toate acestea, este important de mentionat ca nu tot ceea ce ne place este si benefic pentru noi.

    Avand in vedere ca cei mici sunt in plina dezvoltare, obiceiurile pe care le deprind  acum ii vor urmari si influenta chiar si atunci cand devin adulti.

    Cum recunoastem un copil care este dependent de telefon sau tableta

    Dependenta de gadget-uri nu este inca inclusa pe lista tulburarilor mentale, astfel ca nu avem criterii oficiale pentru diagnosticare. Analizand, totusi, celelalte comportamente adictive, sunt cateva modificari de comportanemnt care anunta o posibila dependenta de telefon sau tableta: iritabilitate crescuta, nerabdare sau agitatie psiho-motorie, atentie deficitara, perturbarea somnului, reactii impulsive atunci cand este separat de gadge-uri.

    Trucuri pentru a renunta la utilizarea excesiva a telefonului sau tabletei

    • Acorda-i mai multa atentie copilului si propune cate un joc interesant in fiecare zi. In felul acesta, vor putea fi distrasi mai usor din lumea fascinanta a tehnologiei;
    • Mergeti la plimbare, desfasurati activitati interesante in parc;
    • Il poti lasa sa foloseasca tableta, insa doar cu un program bine stabilit si niciodata inainte de ora de culcare;
    • Dupa ce au petrecut un timp scurt pe tableta sau telefon, este important sa iasa la joaca impreuna cu prietenii;
    • Daca tableta sau telefonul s-au stricat, nu te grabi sa le repari.

    Asadar, este posibil ca trucurile prezentate mai sus sa nu functioneze din prima si pentru copilul tau, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a incerca sa combati dependenta de tehnologie. Daca simti ca petrece prea mult timp pe telefon sau tableta, ia atitudine! Nu astepta ca totul sa treaca de la sine pentru ca nu toti copiii vor renunta din propria initiativa.

    Stabileste o rutina zilnica. In felul acesta il vei modela si vei ajuta la “construirea” unui adult responsabil, cu obiceiuri sanatoase!

    Leave a comment

    Chat
    Cu ce va putem ajuta?
    Buna ziua!
    Va putem ajuta cu ceva?
    Powered by
    Suna Acum
    Harta