• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  De ce sa iti inscrii prescolarul la cursuri de karate pentru copii

  Mintea copilului in perioada gradinitei este ca un burete care absoarbe orice informatie cu care intra in contact. De aceea este important sa cladim o baza puternica pentru viitorul adolescent si apoi adult, o baza bogata in cunostinte si abilitati practice. Copilul tau are probleme de socializare si integrare intr-un grup de copii? Este impulsiv si ia decizii fara sa ia in considerare consecintele? Inscrie-l la cursuri de arte martiale! Gradinita privata Iepurasul Bocanila iti explica de ce sa iti inscrii prescolarul la cursuri de karate pentru copii si te asteapta cu micutul tau la clubul de Qwan Ki Do!

  Cursuri karate pentru copii- de ce iti aduci copilul la clubul de arte martiale

  Artele martiale sunt o activitate benefica pentru orice persoana care se implica, inclusiv adultii. Antreneaza mintea si corpul, disciplineaza si te ajuta sa treci cu brio obstacole in viata. Imagineaza-ti ce beneficii ii aduce unui copil curios de tot ce il inconjoara, care imita comportamentele pe care le vede in societate! Disciplina este un punct important in educatia micutului, deoarece il ajuta sa devina un adult responsabil, pe care se poate baza societatea. In continuare vom explica avantajele pe care le prezinta un curs de karate pentru prescolari.

  Dezvoltare personala copii

  Dezvoltarea copiilor se realizeaza pe doua planuri: fizic si psihologic. Ambele sunt la fel de importante, deoarece modeleaza caracterul viitorului adult. Le vom detalia pe amandoua, pentru a afla exact motivele pentru care copilul tau are doar de castigat din cursurile de arte martiale.
  Pe plan psihologic, cursurile de karate au un impact puternic asupra modului cum se raporteaza copilul la provocarile vietii, asa cum sunt ele la varsta lui, si cum gaseste solutii. Daca micutul tau are dificultati de integrare si adaptare la un grup nou, afla ca in cadrul sedintelor noastre, copiii sunt incurajati sa comunice productiv cu restul colegilor, sa isi exprime nevoile si dorintele clar. Astfel, isi dezvolta curajul de a-si exprima necesitatile si opiniile. Atunci cand te faci inteles si astfel ti se implinesc dorintele, devii sigur pe tine si prinzi incredere.
  Artele martiale te ajuta sa iesi din zona de confort si sa accepti noi provocari. Totodata, copilul va invata sa se bucure de reusita intr-un mod politicos, dar si sa accepte infrangerile cu demnitate si stapanire de sine. Perseverenta este o calitate importanta pentru acumularea reusitelor atat in viata personala, cat si in cea profesionala. La orele de karate, copiii sunt incurajati sa nu se panicheze atunci cand, in cale, le apare un obstacol, ci sa trateze rational situatia si sa se concentreze pe gasirea celor mai bune solutii.

  Cursuri autoaparare copii- avantaje pentru sanatate

  Pentru o dezvoltare fizica armonioasa avem nevoie de sport. Fiecare ramura sportiva prezinta diverse beneficii pentru sanatate, insa artele martiale le inglobeaza pe toate. In privinta puterii si andurantei, corpul micutului tau este antrenat pentru a-si depasi limitele pe care poate fi tentat sa si le impuna. Sunt lucrate toate grupele de muschi si este imbunatatita, per total, capacitatea membrelor de a se adapta dupa dificultatea exercitiului. Ti se poate parea curios, insa inclusiv sistemul osos are de castigat de pe urma cursurilor de karate pentru copii, devenind mai puternic.
  Atunci cand depunem efort, inima pompeaza mai mult sange in organism si ajuta oxigenul sa circule optim prin vene la toate organele. Capacitatea aeroba, adica nivelul de oxigen pe care il putem utiliza in timpul exercitiului fizic, este imbunatatita. Efectul este ca prescolarul va putea sa lucreze mai eficient exercitiul, fara sa oboseasca excesiv.
  Din nefericire, bullying-ul este inca un fenomen foarte prezent in grupurile de copii. Cursurile de autoaparare ii invata pe copii sa se apere atat fizic, cat si psihic, in fata unor astfel de atacuri. Atunci cand stii ca poti face fata oricarei situatii, indiferent cat de amenintatoare ti se pare, capeti incredere in tine si nu te lasi ,,calcat in picioare”. Prescolarii au mare nevoie de stima de tine si de incredere in fortele proprii, pentru o dezvoltare armonioasa. Autoapararea il invata pe copil cum sa reactioneze in functie de context, ii fortifica viteza de reactie si coordonarea.

  Qwan Ki Do Bucuresti- beneficii karate pentru copii

  Qwan Ki Do este o impletire de tehnici de karate chinezesti si vietnameze, inventata relativ recent, dar care deja aduce multiple beneficii in vietile participantilor la astfel de cursuri. Gradinita noastra privata promoveaza acest stil de arte martiale fiindca ii ajuta pe copii sa se mentina echilibrati. Pe de-o parte, psihicul este in armonie si ii ajuta pe copii sa priveasca si sa inteleaga lumea inconjuratoare mai rational, fara sa se lase dominati de sentimente in situatiile critice. Apoi, greutatea corporala este tinuta sub control si organismul se mentine mai sanatos.
  Aminteam mai sus de fenomenul bullying, insa Qwan Ki Do ii instruieste pe copii mai intai sa evite situatiile conflictuale si, doar daca situatia o cere neaparat, sa stie sa se apere. Artele martiale produc efecte benefice asupra capacitatii de atentie, intelegerii si rabdarii, dar mai ales promoveaza respectul pentru colegi. Copilului tau ii este greu sa-si faca prieteni? Il invitam la cursurile noastre de Qwan Ki Do, unde invatam sa lucram si sa respectam coechipierii, care devin o a doua familie. Lucram serios, insa stim sa ne imprietenim si sa fim empatici cu semenii.
  In privinta sanatatii, deja stim ca miscarea fizica elibereaza endorfine in organism, ne aduce un tonus bun si ne imbunatateste starea de spritit intr-atat incat sa nu ne lasam doborati asa usor de probleme. Copiii inca nu au capacitatea de a gestiona obstacolele atat de dezvoltata pe cat o au adultii si acesta-i motivul pentru care au nevoie de indrumare de la un profesionist. Vestea buna este ca instructorul de arte martiale al gradinitei Iepurasul Bocanila, Marius Ursu, este un expert al dezvoltarii personale prin intermediul Qwan Ki Do.

  Speram ca te-am convins despre beneficiile cursurilor de karate pentru copilul tau si va asteptam in clubul nostru de arte martiale pentru a lucra impreuna mintea si corpul!

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta