• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Cursuri de inot pentru copii – Cele mai importante beneficii pe care le ofera

  Inotul poate fi practicat oricand, in orice moment, indiferent de anotimp. Acest sport joaca un rol esential in viata copiilor – ii mentine mai sanatosi si mai activi.

  Pentru ce ne dorim ca cei mici sa beneficieze de o dezvoltare optima, le oferim ocazia sa descopere tainele inotului si le punem  la dispozitie un bazin de inot si un instructor dedicat.

  Am ales sa oferim aceasta facilitate copiilor pentru ca noi credem cu tarie in beneficiile pe care cursurile de inot le ofera celor mici.

  1. Inotul creste increderea de sine

  Copiii care participa la cursuri de inot primesc incurajari si felicitari atat din partea antrenorilor, cat si parintilor. Acest lucru contribuie semnificativ la cresterea increderii de sine. Tototdata, cei mici invata sa aiba incredere in abilitatile lor si sa se automotiveze.

  Critica constructiva este, de asemenea, un alt aspect important. Copiii invata sa accepte criticile si le folosesc in beneficiul lor.

  1. Inotul ii mentine pe cei mici activi

  Participarea la inot este solutia ideala pentru a-i determina pe copii sa fie activi si sa profite de exercitii fizice. Inotul ii ajuta pe cei mici sa invete si sa exploreze mediul acvatic intr-un mod activ si distractiv. De asemenea, contribuie considerabil la imbunatatirea sistemului respirator, cardiac, creste rezistenta si imbunatateste echilibrul si postura.

  1. Inotul ii ajuta pe copii sa socializeze

  Inotul imbunatateste abilitatile sociale, fara doar si poate. In timpul antrenamentelor de inot, are ocazia sa discute cu colegii de grupa si astfel, sa construiasca relatii stranse de prietenie.

  Avand in vedere ca socializarea reprezinta punctul-cheie in dezvoltarea copilului, trebuie incurajat sa comunice si sa isi faca prieteni inca de la o varsta frageda.

  1. Inotul dezvolta spiritul de echipa

  Inotul incurajeaza spiritul de exhipa, fara sa compromita individualitatea. Invatand si concurand impreuna, acest sport ii invata pe copii lectii de viata valoroase, chiar si la varste fragede.

  1. Copiii care practica inotul au sanse mari sa exceleze si in mediul academic

  Potrivit studiilor, copiii care practica un sport de echipa, are sanse mult mai mari sa exceleze in mediul academic. Astfel, la Gradinita Bocanila, cei mici beneficiaza de cursuri de inot inca de la o varsta frageda, pentru a se bucura de rezultate uimitoare odata cu inceperea scolii.

  1. Inotul ii ajuta pe copii sa progreseze si starneste dorinta de autodepasire

  Cursurile de inot, practicate chiar si o data pe saptamana ii ajuta pe copii sa-si dezvolte spiritul competitiv si dorinta de autodepasire.

  Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care inotul le ofera. Dispunem de proprul bazin de inot pentru ca incurajam activitatea fizica si ne dorim sa punem cele mai bune baze in dezvoltare celor mici.

   

   

   

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta