• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Cum protejam copiii de razele puternice ale soarelui pe timp de vara?

  Vara este anotimpul preferat al copiilor pentru ca vine la pachet cu o multa bucurie si activitati distractive. Cu toate acestea, razele puternice ale soarelui pot fi periculoase si pot cauza arsuri solare si multe alte probleme de sanatate. Astfel, protejarea copiilor de soarele arzator devine o prioritate pentru toti parintii. Daca vei tine cont de cateva sfaturi utile privind expunerea la soare a celor mici, copiii se pot bucura intr-un mod sanatos de toate experientele verii.

   

  Utilizarea cremei de protectie solara:

  Crema de protectie solara este un element esential in orice arsenal de protectie impotriva soarelui. Alege o crema cu un factor de protectie solara (SPF) adecvat varstei copilului si tipului de piele. Asigura-te ca este aplicata intr-un strat generos pe pielea celui mic, cu 15-30 de minute inainte de expunerea la soare si reaplic-o la fiecare doua ore sau mai des, mai ales dupa ce copilul a inotat sau s-a jucat in apa.

  Alegerea hainelor adecvate:

  Imbracamintea adecvata poate juca un rol crucial in protejarea copiilor de razele nocive ale soarelui. Opteaza pentru haine usoare, de culoare deschisa si cu maneci lungi, care acopera cat mai mult din suprafata pielii. De asemenea, cauta haine fabricate din materiale cu protectie solara speciala, care pot bloca razele ultraviolete.

  Protejarea ochilor:

  Ochii copiilor sunt sensibili la razele UV si pot suferi daune pe termen lung in urma expunerii prelungite la soare. Asigura-te ca fiecare copil poarta ochelari de soare cu protectie UV adecvata. Alegeochelari de calitate, care acopera complet ochii si blocheaza atat razele UVB, cat si pe cele UVA.

  Evitarea expunerii la soare in orele de varf:

  In timpul zilei, cand soarele este cel mai puternic, intre orele 10:00 si 16:00, incearca sa limitezi expunerea copiilor la lumina directa a soarelui. Planifica activitati in interior sau in zone umbrite in timpul acestor ore. Daca sunteti afara, stati sub umbrele sau adaposturi si utilizati palarii pentru a proteja capul si fata copiilor.

  Hidratarea constanta:

  Pe timpul verii, copiii pot transpira mai mult si pot fi expusi riscului de deshidratare. Asigura-te ca ii oferi celui mic lichide pentru a se hidrata regulat, cum ar fi apa si sucuri naturale. Incurajeaza-l sa bea in mod constant si sa evite deshidratarea.

   

  Asadar, daca se vor respecta aceste sfaturi simple, copilul va fi protejat eficient impotriva razelor puternice ale soarelui, in timp ce se bucura de activitatile preferate.

  Utilizarea constanta a cremei de protectie solara, imbracamintea adecvata, protectia ochilor si evitarea expunerii la soare in orele de varf sunt masuri esentiale pentru a-i mentine pe cei mici in cea mai buna forma!

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta