• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Ziua Mărțișorului

  Pentru că este 1 Martie, iepuraşii noştri ne-au uimit confecţionând alături de profesorii lor mărţişoare pentru mămici şi pentru bunicuţe. Înainte de a se apuca de treabă, ei au aflat legenda mărţişorului şi au fost foarte încântaţi de cele auzite.
  Aşadar, oare ce este mărţişorul şi care-i legenda lui? Mărțișorul, un mic obiect prins într-un șnur alb cu roșu, este oferit persoanelor apropiate pe 1 Martie ca vestitor al sosirii primăverii primind însă, în ultimii ani, semnificații diverse, de la podoabă aducătoare de noroc la simbol al renașterii naturii.
  Semnificația firelor alb și roșu ce se împletesc în șnur este relevată și de unele legende. Se spune că Soarele ar fi coborât pe pământ în chip de fată frumoasă și ar fi fost ținut prizonier de un zmeu. Pentru a-l elibera, un voinic s-a luptat cu zmeul vărsându-și sângele în zăpadă. Soarele s-a urcat din nou pe cer și, în locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei – vestitori ai primăverii.
  Auzind aceste lucruri interesante, copiii au lucrat cu mult spor şi dragoste la mărţişoarele lor pe care le-au oferit cu mult drag mămicilor și le-au urat să aibă o primăvară la fel de minunată ca ele! Minunăţiile care au ieşit din mâinile lor dibace le puteţi admira în imaginile de mai jos.

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta