• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Invata sa faci origami cu cel mic- Idei creative

  Procesul de dezvoltare al unui copil incepe de la cele mai timpurii varste. Teoretic, nu exista un moment standard la care poti incepe sa inveti origami cu copilul tau. Practic, poti incepe sa desfasori activitatea respectiva cu el odata ce a implinit 5 ani. La aceasta varsta, copilul si-a dezvoltat suficient functiile cognitive (memorarea si concentrarea). Astfel, acesta va fi capabil sa invete practicarea tehnicilor de realizare origami.

  Beneficiile formelor origami din hartie in dezvoltarea celui mic

  Este recunoscut faptul ca practicarea acestei activitati contribuie semnificativ la dezvoltarea coordonarii ochi-mana in cazul copiilor. Aceasta abilitate presupune receptionarea informatiilor cu ajutorul ochilor si aplicarea lor folosind mainile. Totodata, crearea formelor de origami din hartie il ajuta pe cel mic sa isi dezvolte capacitatea de concentrare, atentie, rabdarea si creativitatea. Astfel, practicarea activitatii de origami din hartie va dezvolta numeroase abilitati de care copilul tau va avea nevoie in viata sa de adult.

  Forme de origami simple

  Atunci cand il initiezi pe cel mic in arta origami, poti incepe cu cele mai usoare forme. In acest context, coiful, catelul, fluturele sunt cele care se realizeaza cel mai repede si cel mai usor. Odata ce ati terminat, copilul tau va vedea ca a reusit sa realizeze niste modele atat de frumoase prin cateva plieri usoare de hartie. Astfel, increderea de sine a celui mic se va accentua si acesta va dori sa continue. Din acest motiv, este important sa incepi cu forme de origami simple. In caz contrar, copilul va considera ca activitatea nu i se potriveste si se va plictisi.

  Forme avansate- Tehnica origami flower

  Daca ai observat ca cel mic exceleaza la realizarea formelor simple de origami, atunci poti incerca sa exersezi cu el si forme mai avansate. Un exemplu in acest sens este tehnica origami flower. Ea presupune realizarea modelelor de flori din hartie prin aplicarea unor plieri usoare pe suprafata de lucru. Florile sunt un obiect de decor care pot evidentia designul oricarei incaperi. Cu toate acestea, o floare naturala se ofileste dupa un timp, insa cea din hartie va rezista mai mult timp si nici nu trebuie sa o uzi in fiecare zi. In plus, odata ce copilul tau va observa ca a fost capabil sa creeze un astfel de obiect dintr-un material atat de simplu precum hartia, se va simti mandru de el. Prin urmare, daca vezi ca cel mic are o inclinatie catre aceasta activitate, atunci puteti incerca tehnica origami flower.

  Forme avansate- ce este origami 3d

  Tehnica origami 3d este cea mai avansata forma a activitatii respective. Ea presupune realizarea unor modele mai complexe din triunghiuri de hartie. Cu alte cuvinte, la inceputul procesului respectiv va fi necesara taierea unei forme patrate dintr-o hartie, iar fiecare latura va trebui sa aiba aceeasi dimensiune. In continuare, se va realiza o forma triunghiulara din patratul respectiv prin aplicarea unor miscari de pliere. In cele din urma, se vor uni toate triunghiurile realizate astfel incat, sa obtii forma pe care o doresti. Din tehnica origami 3d poti crea un cosulet de hartie, tort aniversar, lebede, ursi panda etc.

  Asadar, activitatea respectiva  il poate ajuta pe copil sa isi dezvolte numeroase abilitati de care va avea nevoie in viata sa de adult. Internetul este plin de resurse atat in romana, cat si in engleza care te vor ajuta sa exersezi impreuna cel mic.

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta