• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Cum il ajuti pe cel mic sa se adapteze rapid la cursurile/activitatile online

  Scoala si gradinita online au devenit adevarate provocari pentru parinti. Insa cu toate acestea, orice provocare trebuie privita ca pe o oportunitate, iar cei mici trebuie incurajati sa asimileze informatii prin orice mijloc de comunicare si sa se bucure de fiecare moment, fie el si online. In articolul de azi vom prezenta parintilor cateva trucuri care sa-i ajute pe micuti sa se adapteze usor la cursurile/activitatile online.

  Planifica-ti timpul astfel incat sa fii langa cel mic atunci cand desfasoara cursurile online

  Daca nu ai o persoana de incredere la care poti apela sa-l supravegheze pe cel mic in timpul cursurilor/activitatilor online, iti poti organiza chiar tu timpul astfel incat sa fii langa prichindel cand are nevoie de asistenta. De asemenea, este foarte important ca cel mic sa aiba o rutina bine stabilita, astfel incat sa-i asigure confortul optim.

  Ofera-i spatiul potrivit pentru studiu

  Locul din care cel mic isi va desfasura activitatea online va fi noua lui clasa. Astfel, trebuie sa fie un spatiu gandit astfel incat sa ofere confortul de care cel mic are nevoie. Pozitioneaza biroul intr-un loc al casei cat mai linistit, de preferat intr-o camera separata.

  Incearca sa mentii echilibrul

  Este important sa intelegi ca invatarea nu inseamna doar acumularea unor informatii. Cursurile sau activitatile desfasurate online trebuie aprofundate intotdeauna cu studiul individual. De asemenea, este esential ca fiecare parinte sa stie ca micutul are nevoie si de recreere si interactiune sociala. Astfel, activitatile in aer liber sunt esentiale. Incurajeaza-l pe cel mic sa discute cu colegii de gradinita sau de scoala chiar si in afara orelor online.

  Vorbeste-i cat mai mult celui mic despre noua situatie

  Pentru cei mici, desfasurarea cursurilor sau activitatilor online poate reprezenta un mediu nou si prea putin explorat. Tocmai de aceea, ei trebuie sa cunoasca toate informatiile necesare si sa inteleaga cat mai bine situatia. Mai mult decat atat, daca este atras de orele online, ii poti explica micutului tau ca este vorba doar despre o perioada limitata de timp in care isi va desfasura activitatile educative in felul acesta.

  Pune-i la dispozitie device-uri cat mai atractive, daca exista posibilitatea

  Functionarea optima a device-urilor cu ajutorul carora cel mic isi poate desfasura activitatile educative reprezinta un element esential in procesul de adaptare la acest sistem de invatamant. De aceea, este important sa te asiguri ca prichindelul tau beneficiaza de toate instrumentele necesare si, mai mult decat atat, performante. Un laptop, o tableta sau un PC de ultima generatie vor fi cu siguranta atractive pentru copilasi si ii vor motiva sa participle activ la cursuri online.

  Asadar, exista numeroase modalitati prin care ii poti demonstra copilului tau ca activitatile sau cursurile online sunt la fele de interesante ca cele clasice. In orice caz, este important sa-i amintesti micutului ori de cate ori ai ocazia ca aceasta perioada va trece rapid, iar revederea cu toti colegii este aproape.

   

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta