• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Cum convingi copilul sa doarma la pranz? – Sfaturi interesante

  Un moment crucial din rutina zilnica a unui copil este somnul de la pranz. Acesta ii ofera oportunitatea de a se odihni, de a-si reincarca bateriile si de a se pregati pentru restul zilei. Cu toate acestea, pentru multi parinti, a convinge copilul sa doarma la pranz poate fi o adevarata provocare. Cei mici pot fi plini de energie si nerabdatori sa se joace si sa exploreze, ceea ce face ca somnul de la pranz sa para o activitate deloc atractiva.

  Cu toate acestea, exista cateva strategii pe care le poti folosi pentru a convinge copilul sa doarma la pranz si sa beneficieze de odihna de care are nevoie.

  Stabileste o ora exacta pentru somnul de pranz– Copii raspund cel mai bine la rutine. Stabileste o serie de activitati inainte de somnul de pranz. Acestea il vor ajuta pe cel mic sa accepte ideea ca urmeaza sa doarma si sa se pregateasca mental pentru odihna.

  Creeaza un mediu propice somnului – Asigura-te ca zona de dormit a copilului este confortabila si linistita. Inchide jaluzelele pentru a reduce lumina si asigura-te ca temperatura camerei este potrivita. Un mediu placut si cofortabil va face ca somnul sa fie mai atractiv pentru cel mic.

  Evita activitatile care ii pot agita pe cei mici – Incearca sa reduci cat mai mult activitatile care ii pot agita pe cei mici, precum: jocuri energice sau vizionarea desenelor animate. In schimb, incurajeaza-l sa practice activitati mai relaxante precum cititul.

  Fii rabdator si consecvent – Nu este deloc simplu sa conving un copil sa doarma la pranz. Astfel, trebuie sa dai dovada de multa rabdare si consecventa. Cu timpul, daca vei incerca sa respecti rutina de somn pe care ai stabilit-o, copilul se va obisnui cu ideea de a dormi la pranz si ii va fi mult mai usor sa accepte acest obicei.

  Recompenseaza-l si incurajeaza-l – Incearca sa il recompensezi si sa il incurajezi pe cel mic ori de cate ori reuseste sa doarma la pranz. Iii poti oferi o jucarie pe care si-o doreste sau puteti practica impreuna activitatea lui preferata. Aceste recompense il vor motiva si il vor ajuta sa priveasca somnul la pranz ca pe o rutina pozitiva si benefica.

  Asadar, somnul la pranz este esential pentru dezvoltarea optima a micutului tau. Prin stabilirea unui program, crearea unui mediu propice somnului si incurajarea constanta, vei reusi in cele din urma sa atingi obiectivul stabilit. In final, cel mic va beneficia de un somn odihnitor si totodata, de multa energie si vitalitate pentru restul zilei.

   

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta