• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Care sunt cele mai interactive jocuri pentru copii, in functie de varsta?

  Timpul de calitate petrecut in familie este esential pentru dezvoltarea micutului tau. In acest sens, la finalul fiecarei zile iti poti incarca bateriile daca te joci cu prichindelul. Activitatile recreative sunt menite sa il ajute pe micutul tau sa isi dezvolte numeroase abilitati cognitive. Din acest motiv, iata care sunt cele mai interactive jocuri pentru copii in functie de varsta.

  Jocuri pentru copii de 6 ani- De-a v-ati ascunselea sau vanatoarea de comori?

  Exista numeroase jocuri pentru copiii de 6 ani pe care le poti aborda impreuna cu micutul tau. Primul este ,,De-a v-ati ascunselea” . Jocul este foarte simplu. El presupune ca unul din jucatori sa stea cu fata la perete si sa numere pana la 10. Intre timp, ceilalti vor gasi un loc unde sa se ascunda. Odata ce persoana a terminat de numarat, va spune: cine nu e gata, il iau cu lopata si va incepe sa ii caute pe ceilalti. Primul copil care va fi gasit, va prelua rolul cautatorului in runda urmatoare. Acesta este unul dintre jocurile foarte potrivite pentru copiii de 6 ani, deoarece ii incurajeaza sa isi dezvolte abilitatile logice si creative. Indiferent care este rolul jucatorului in aceasta activitate, ei trebuie sa apeleze la spiritul creativ fie pentru a gasi un loc ideal unde sa se ascunda, fie pentru a-i identifica pe ceilalti. In acelasi timp, o alta activitate care se incadreaza perfect in categoria jocurilor pentru copiii de 6 ani este vanatoarea de comori. Regulile sunt simple. Ascunzi cateva obiecte in anumite locuri din casa, iar micutul trebuie sa le gaseasca. Acest joc are un caracter similar cu primul, insa aici nu trebuie cautati oameni, ci obiecte.

  Jocuri pentru copii de 10 ani- activitati in exterior sau in casa?

  La aceasta varsta majoritatea prichindeilor si-au dezvoltat aproape in intregime spectrul de abilitati cognitive. Din acest motiv, poti recurge la numeroase activitati recreative, atsfel incat sa il ajuti pe cel mic sa isi dezvolte potentialul. Cele mai recomandate jocuri pentru copiii de 10 ani se desfasoara in exterior. Un exemplu in acest sens este fotbalul, voleiul sau inotul. Cu toate acestea, in categoria jocurilor pentru copiii de 10 ani se incadreaza si sahul. Daca micutul tau este adeptul telefonului mobil, atunci este esential sa desfasori impreuna cu el o activitate interactiva. In general, smartphone-ul poate fi un instrument foarte util daca este folosit corespunzator si cu masura. Totusi, majoritatea copiilor nu fac asta. Din acest motiv, cateva jocuri pentru copiii de 10 ani, precum sah, domino sau dame ii pot ajuta pe cei mici sa se detaseze de lumea virtuala.

  Asadar, timpul de calitate petrecut in familie este crucial pentru dezvoltarea echilibrata a micutului tau. Din acest motiv, jocurile pentru copii sunt cateva activitati recreative pe care le poti aborda impreuna cu prichindelul. Acestea sunt recomandate mai ales in cazul copiilor de 10 ani, deoarece reusesc sa ii tina la distanta de lumea virtuala.

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta