• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Sfaturi pe care sa i le oferi copilului inainte de a incepe gradinita

  Pentru un copil, prima zi la gradinita poate fi o experienta plina de emotii si intrebari. Este un moment pentru dezvoltarea lui, avand in vedere ca intra in contact cu un nou mediu social. Pentru parinti, este de asemenea un moment important si este esential sa il pregateasca pe cel mic pentru aceasta tranzitie.

  Acest articol ofera sfaturi utile despre ce sa trebuie sa ii spui copilului si cum il pregatesti inainte de a incepe gradinita.

   

  1. Vorbeste-i deschis despe gradinita si descrie-i experienta

  Inainte de a incepe gradinita, discuta cu cel mic despre ceea ce il asteapta. Explica-i ca va avea ocazia sa se joaca cu alti copii, sa isi faca prieteni noi, sa invete lucruri interesante sis a aiba incredere in sine. Asigura-l ca este o experienta placuta si ca vei fi acolo pentru el.

  1. Stabileste o rutina zilnica

  Inainte de a incepe gradinita, stabileste o rutina zilnica. Aceasta poate include ore de somn, mese regulate sit imp pentru joaca. O rutina stabilita il va ajuta sa se simta mai in siguranta sis a se adapteze mai rapid la programul gradinitei.

  1. Incurajeaza-i independent

  Ajuta-l pe cel mic sa dobandeasca abilitati de baza, cum ar fi sa se imbrace singur, sa foloseasca toaleta si sa curete intotdeauna dupa el. Incurajeaza-l sa faca lucruri pe cont propriu, dar fii rabdator si ofera-i ajutor atunci cand este necesar sau cand solicita.

  1. Ajuta-l sa fie sociabil

  Incurajeaza-l sa isi faca prieteni noi si sa fie cat mai sociabil. Organizati jocuri si activitai impreuna cu alti copii, inainte de inceperea gradinitei. In felul acesta vei contribui la dezvoltarea abilitatilor sociale.

  1. Raspunde-i la toate intrebarile

  Copiii au multe intrebari despre ce se va intampla la gradinita. Raspunde-i cu sinceritate si rabdare la toate intrebarile si incurajeaza-l sa-ti  impartaseasca orice ingrijorare sau temere.

  1. Emotiile sunt normale

  Explica-i copilului ca este normal sa se simta emotionat sau putin nelinistit inainte de prima zi de gradinita. Asigura-l ca toti copiii trec prin aceasta experienta si ca este un lucru absolut normal.

  1. Incurajeaza-l sa comunice dechis cu educatoare

  Este important ca cel mic sa poate discuta deschis cu educatoarea despre orice ingrijorare sau problema. Explica-i ca ea este acolo pentru a-l ajuta si proteja.

  1. Stimuleaza-I curiozitatea

  Incurajeaza-l sa fie curios si dornis sa exploreze lumea din jurul lui. Pune-i cateva intrebari interesante care s ail stimuleze sa invete si descopere lucruri noi.

   

  Asadar, cu multa dragoste, comunicare si pregatire adecvata, copiii vor putea aborda noua etapa din viata lor cu incredere si entuziasm. Fiecare zi la gradinita reprezinta o noua oportunitate pentru ca cel mic sa-si dezvolte abilitatile sociale, independenta si sa invete lucruri noi.

   

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta