• 0722.239.508
 • office@iepurasulbocanila.ro
 • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
 • Blog

  Cum contribuie ghicitorile la dezvoltarea armonioasa a micutului tau

  Ghicitorile sunt structuri menite sa antreneze abitlitatile de intelegere si de asociere ale celui mic. Stilul rimat contribuie semnificativ la stimularea creativitatii micutului si favorizeaza asocierile cognitive.

  Iata de ce sa incluzi ghicitori in procesul de dezvoltare al celui mic

  Totul este despre zambet si veselie

  Ghicitorile sunt recunoscute pentru caracterul lor umoristic. Formele de exprimare din cadrul ghicitorilor au un stil ludic, adaptat spritului jucaus al celui mic. Umoristica ghicitorilor contribuie semnificativ la reducerea nivelului de stres si diminueaza monotonia.

  Ghicitorile de azi, abilitatile de maine

  Ganditorul critic sau problem solver-ul sunt doua profile sociale intens valorificate in zilele noastre. Societatea se asteapta ca viitorii sai cetateni sa fie capabili sa se descurce in orice situatie si simultan sa fie capabili sa evalueze critic o situatie. In acest context, ghicitorile sunt un instrument interactiv care il ajuta pe cel mic sa isi dezvolte aceste abilitati.

  Cine pleaca la plimbare, pierde locul de onoare

  Cand eram mici, se folosea adesea aceasta sintagma pentru a sublinia dreptul copilului de a revendica un loc, daca s-a asezat acolo. Aceasta formula de exprimare putea dezbina micutii si putea crea suparare printre copii. Ghicitorile, in schimb, au potentialul de a favoriza spiritul de colaborare si intelegere reciproca. Daca un copil aude o ghicitoare buna, instant o va prezenta in fata unui coleg de gradinita, deoarece copiii sunt foarte deschisi si simt nevoia sa vorbeasca despre fiecare informatie recent invatata. Astfel, interesul manifestat de cel mic se poate raspandi si printre ceialalti copii si vor simti nevoia de a invata cat mai multe ghicitori.

  Un vocabular bogat incepe cu o ghicitoare

  Ghicitorile ofera oportunitati noi de invatare pentru cei mici. In cadrul unei ghicitori este surprins un spectru larg de contexte. Iar atunci cand cel mic se afla in fata unui cuvant nou, acesta va incerca sa ii deduca sensul din context ori va adresa intrebarea parintelui: ,,Ce inseamna acest cuvant?“.

  Asadar, ghicitorile sunt o metoda eficienta in dezvoltarea celui mic deoarece antreneaza un spectru intreg de calitati necesare viitorului adult, perfect functional in societate.

  Leave a comment

  Chat
  Cu ce va putem ajuta?
  Buna ziua!
  Va putem ajuta cu ceva?
  Powered by
  Suna Acum
  Harta