• 0722.239.508
  • office@iepurasulbocanila.ro
  • Strada Iarba Campului nr. 91 sector 4, Bucuresti
  • Blog

    3 beneficii surprinzatoare ale povestilor pentru copii

    Povestile pentru copii sunt creatii literare, adaptate varstelor mici si se remarca prin caracterul lor interactiv. Acestea pun in scena intamplari fictive, personaje complexe si un fir narativ logic. Povestile pentru copii sunt un instrument eficient prin care cei mici fac primii pasi spre cunoastere si dezvoltare. Prichindeii descopera lumea inconjuratoare prin intermediul contextelor interactive. Din acest motiv, povestile pentru copii sunt o alternativa eficienta in dezvoltarea lor. 

    Citeste in continuare si vei descoperi 3 beneficii surprinzatoare ale acestora!

    Povestile pentru copii dezvolta discernamantul 

    Din cauza lipsei de informatii si de experienta, cei mici nu au discernamantul necesar pentru a diferentia binele de rau. Acestia au nevoie sa isi insuseasca notiunile elementare pentru a-si dezvolta gandirea critica. Povestile pentru copii relateaza intamplari cu caracter fictiv, desprinse, de cele mai multe ori, din realitate si pun in scena numeroase situatii potentiale, astfel incat sa transmita o anumita lectie. Pe parcursul intamplarilor, cel mic urmareste cu atentie evolutia situatiei si isi formeaza o anumita opinie in privinta intamplarilor. Din acest motiv, povestile pentru copii sunt un aliat de nadejde in procesul de dezvoltare al gandirii critice. 

    Povestile pentru copii dezvolta inteligenta emotionala 

    Inteligenta emotionala reprezinta capacitatea unei persoane de a evalua o situatie sau o persoana dintr-o perspectiva centratata asupra emotiilor. Un copil care si-a insusit aceasta abilitate va fi capabil sa isi identifice eficient emotiile, sa inteleaga legatura dintre ele si comportamentul sau si sa isi gestioneze eficient interactiunile cu ceilalti. Valorile de baza ale inteligentei emotionale sunt empatia si compasiunea. Pe de alta parte, povestile pentru copii dezvolta aceste calitati. Datorita modului in care au fost construite personajele si a caracterului intamplarilor relatate, cel mic creeaza o legatura cu protagonistii. Din acest motiv, povestile pentru copii pun bazele inteligentei emotionale. 

    Povestile pentru copii sunt ideale pentru un vocabular bogat 

    In cadrul unei povesti pentru copii, cel mic urmareste numeroase intamplari relatate intr-o maniera verbala. Pe parcursul textului, prichindelul intra in contact cu anumiti termeni noi care nu se folosesc in conversatiile obisnuite. De obicei, acesta il va intrerupe pe parinte si il va intreba care este semnificatia cuvantului respectiv. Odata ce acesta a primit un raspuns, va incepe sa il foloseasca in conversatiile sale. Povestile pentru copii imprima anumiti termeni in vocabularul celor mici. Din acest motiv, ele sunt o varianta ideala in dezvoltarea abilitatilor lingvistice. 

    Asadar, povestile pentru copii prezinta numeroase beneficii in evolutia lor. Cu toate acestea, ele il ajuta pe cel mic sa faca primii pasi spre cunoastere si dezvoltare. Acestea se remarca prin potentialul lor de a dezvolta discernamantul, inteligenta emotionala si vocabularul. Din acest motiv, povestile pentru copii sunt o activitate ideala in dezvoltarea prichindelului. 

    Leave a comment

    Chat
    Cu ce va putem ajuta?
    Buna ziua!
    Va putem ajuta cu ceva?
    Powered by
    Suna Acum
    Harta